понедельник, 24 октября 2016 г.

Берлін. Частина третя, практична

Якщо ви плануєте дістатися до Берліну літаком, обирайте місця біля вікна. Під час зниження відкривається захоплюючий вид на мости та річку. 


Дістатись від аеропортів Tegel або Schönefeld у місто достатньо просто громадським транспортом. В обох випадках ви легко зможете скористатись експрес автобусом. У випадку з Tegel це буде коштувати 2.70 евро, у випадку з Schönefeld 3.00. Тут ви знайдете детальну інформацію щодо вартості проїзду у громадському транспорті та про тарифні зони у місті Берлін. Інформація доступна декількома мовами, включаючи англійську та російську. Самі квитки можно придбати як в спеціальних автоматах, так і у водія. Вартість при цьому не буде відрізнятись.

У місті також краще користуватись громадським транспортом, він зручний та рухається за розкладом. Для тих кому протягом дня доведеться часто пересуватись, існує денний квиток, вартістю 7 евро. Він себе цілком виправдовує, якщо ви збираєтесь здійснити принаймні 3 поїздки, так як кожна окрема коштує 2.70 евро.
У Берліні працює метро (U-Bahn) та міська залізниця (S-Bahn), яка включає 2 кільцеві лінії (Ring-Bahn), розвинена мережа автобусів і трамваїв. Наразі існує купа зручних безкоштовних додатків для смартфонів, використовуючи які, ви зможете дізнатись зручні для себе маршрути та завжди мати під рукою мапу різних видів громадського транспорту.


Berlin Hauptbahnhof (центральний вокзал Берліну)

Вибираючи готель чи апартаменти віддавайте перевагу верхнім поверхам, так значно більше шансів на гарний вид з вікна та можливо буде видно Берлінську телевежу (Berliner Fernsehturm).


Після цього ви скоріше за все захочете на неї піднятись. Це можна зробити кожного дня з 9:00 (з березня по жовтень) або з 10:00 (з листопада по лютий) до опівночі, для більш детального погляду на Берлін. Для охочих повечеряти або випити шампанського з видом на Берлін з висоти 203 метри, працює ресторан та бар. Підйом на верх платний, вартість квитка - 14 евро, який краще придбати on-line, щоб уникнути черги в касу. Пізно черги немає, а ось у день та під час заходу сонця доведеться постояти. На вежі діє ретельний сек'юриті контроль (окрема черга).

Щоб заощадити собі час при відвідуванні численних берлінських музеїв скористайтесь on-line сервісом придбання квитків, звісно якщо ви знаєте заздалегідь в який з них ви точно хочете піти та в який день.

Основні музеї Берліну (що супер зручно) сконцентровані на невеликій ділянці землі - Музейному острові (Museumsinsel) 1.5 км у довжину та 400 метрів в ширину. Весь острів ви легко обійдете по периметру за годину. Там же знаходиться Берлінський Собор (Berliner Dom).


 Берлінський Собор (Berliner Dom) 



Один з музеїм на осторові (Museum für Islamische Kunst)

Ведмідь - символ міста

Альтернативний, та доволі цікавий спосіб подивитись на місто зверху - повітряна куля (Weltballon Berlin). Знаходиться недалеко від Потсдамської площі. Ось тут всі деталі щодо вартості та розкладу підйому у небо за допомогою наповненої гелієм кулі.




Напередодні своєї подорожі обов'язково переглянете художній фільм Віма Вендерса "Небо над Берліном". Дуже тонке, одночасно сумне і романтичне кіно, присвячене життю та цьому дивовижному місту.


Кадр з фільму "Небо над Берліном" Вім Вендерс, 1987 рік

Бажаю цікавої та яскравої подорожі до Берліну!

Комментариев нет:

Отправить комментарий